michaela.tajchlova@seznam.cz

❄☃ Vánoční scrub ☃❄ vhodný i jako ručně vyrobený dárek

❄☃ Vánoční scrub ☃❄ vhodný i jako ručně vyrobený dárek

Já scruby miluju! Zvlášť na tělo i pleť. Pokud chcete, klikněte sem a můžete si přečíst návod, jak udělat super voňavý kávový scrub, který neobsahuje zrnka kávy, takže vám nebude zanášet odpad.
Scrub na pleť teprve hodlám vyzkoušet, nicméně vrhla jsem se na vanilkový scrub na rty. Je to i super jako dárek pro vaše blízké, pokud chcete vyrobit něco užitečného a co bude vypadat dobře. 
Je čiště na vás, jak velké balení za scrub použijete. Myslete ale na to, že většinou by měly být takové produkty v menších balení. Já zvolila velikost, která je dle mého ideální. 
Nebudu vám tu udávat množství surovin. Odhadněte ho podle svého. Já ovšem preferuji, aby zvlášť u peelingů na pleť či rty převažovala hydratující složka než ta peelingová. Myslete totiž na to, že rty i pleť jsou opravdu citlivá místa, která bychom měli ošetřovat s mírou a lehkostí a nedávat jim tolik zabrat. 
SONY DSC
Rozhodně bych vám doporučovala si cukr rozmixovat. Cukr krystal, který koupíte v obchodě je na kůži i rty ještě moc drsný. V momentě, kdy připravuji peeling na tělo, ho nemixuji. Jelikož se jedná o vanilkový peeling, zvolte vanilinový cukr. Poté si smíchejte anýz, badyán, hřebíček a přidejte špetku skořice. Potom si na pánvi nebo ještě lépe v menším kastrůlku rozehřejte sádlo a přidejte směs. Nechte všechny složky řádně propojit, nechte sádlo probublat a poté nechte minimálně půl hodinky odstát. Potom sádlo zceďte a přidejte rozmixovaný cukr. TIP! Nenechte sádlo zhoustnout (to je i důvod, proč jako pojidlo volím sádlo. To proto, že hezky tuhne ikdyž je v místnosti poměrně teplo. Má tuto výhodu rozhodně oproti oleji nebo máslu. Můžete ale použít i kokosový olej, ale je poměrně těžké přebýt vůni kokosu) neustále s ním míchejte a snažte se jej spojit s cukrem, až bude spíše studený. Nechcete riskovat, že se vám bude cukr rozpouštět. Až bude teplota sádla ideální, smíchejte obě složky tak, aby tedy převažovalo sádlo, nalijte do předem vybrané nádobky a dejte do lednice, ať scrub hezky ztuhne. Po peelingu rty ale omyjte vlažnou vodou. Je stále cítit vůně sádla, která někomu nemusí být úplně příjemná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *