michaela.tajchlova@seznam.cz

Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Dnes tu máme trochu složitější recept a to na domácí povidla. Jestli si potvpíte na domácích výrobcích. Neodoláte a na konci léta, přesně v tuto dobu jděte sesbírat košík švestek a pusťte se do povidel. 
Suroviny:

* 3 kg švestek
* 60 dkg cukru z toho 10 dkg želírovacího
* 1/8 l octa
* panák rumu 
Postup:

Švestky umýt, vypeckovat, rozpůlit a dáme do hrnce a přidáme ocet, 50 dkg cukru a necháme 24 hodin uležet. Pak dáme vařit na sporák, jen tak mírně probublávat na stupeň 1 bez pokličky a nemícháme do odpaření vody cca 9 hodin. Pak rozmixujeme, přidáme želírovací cukr a panáka rumu. Chvíli povaříme, promícháme. Plníme do nahřátých sklenic. Víčka namočíme do horké vody, otřeme a sklenice zavíráme. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *