Ostatní

Levandulový sirup

Sirupy a domácí limonády se řeší především v létě, kdy je plodů dostatek a vytváříme tak různé nápoje, jako jsou domácí limonády, které rozhodně konkurují těm kupovaným. Mnohé jsem slyšela o sirupu z levandule a tak jsem se rozhodla ho zkusit a udělat si tam skvělou levandulovou limonádu.
SONY DSC
Suroviny:
* levandule (nejlépe čerstvá)
* citrony (lepší jsou bio)
* cukr krystal
* 1 menší lžíce kyseliny citronové
* voda
SONY DSC
SONY DSC
Postup:
Levanduli zbavte stonků a nechte čistě jenom květy, které spolu s očištěnými citrony nakrájených na plátky zalijte až 3 litry vody. Nechte tak odstát 24 hodin a postupně promíchejte a 'drťte' levanduli, aby se uvolňovala esence z ní. Druhý den přiveďte lehce k varu a přidejte cukr dle libosti. Nezapomínejte ale na to, že sirup by měl být extra sladký, protože ho následně budete zalívat perlivou vodou. Vařit jej můžete do zhoustnutí, ale u nás to nebyla potřeba. Takže míchejte, dokud se cukr nerozpustí a následně přidejte menší lžíci kyseliny, nechte rozpustit a nechte vychladnout. Po vychladnutí přelijte do uzavíratelných sklenic a skladujte v chladu. 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *